Zlatko Jovanović tri godine u KK Bosna

Đorđević out - Jovanović in

Zlatko Jovanović tri godine u KK Bosna

Ljeto nije još ni počelo, ali u Hamze Hume 2 stanje je užareno. Nakon nekoliko sezona u kojima su Studenti tokom takmičenja plaćali danak sporom startu zbog kasnog angažmana ključnih igrača, uprava KK Bosna ASA BHT nastavlja trend započet prošle godine i svoja pojačanja bira odmah po okončanju sezone.

U skladu s tim, svoj paraf na trogodišnji ugovor stavio je i najbolji igrač netom okončanog prvenstva BiH, dosadašnji playmaker Slobode, Zlatko Jovanović.

Kao i prošle godine, Zlatko Jovanović (180, 25) nije dugo tražio klub u kojem će nastaviti karijeru. Potencijalni bh. reprezentativac danas je potpisao ugovor sa viceprvakom BiH, KK Bosna ASA BH Telecom, pa će u narednom dužem periodu postati stanovnik Sarajeva koje ga je zahvaljujući pravom sportskom duhu i prožtvovanom igrom prihvatilo već i prije nego što je završio sa obavezama u tuzlanskoj Slobodi.

Đorđević u Olimpiji
Playmaker Bosne i jedan od najboljih igrača bordo tima, Dušan Đorđević karijeru će nastaviti u slovenačkom euroligašu, Union Olimpiji. Đorđević je u Bosnu stigao iz Vojvodine i u bordo dresu odigrao izvrsne partije. Sezonu je završio kao drugi asistent NLB lige i najefikasniji igrač KK Bosna ASA BHT.
Po ukupnom učinku, Jovanović je drugi igrač Lige 8 u protekloj sezoni, iza Peternika iz Borca, sa prosječno 21 poenom po susretu prvi je strijelac lige, te prvi asistent sa 7,6 asistencija po utakmici.

KK Bosna ovim je popunila prazninu nastalu odlaskom Dušana Đorđevića kojem je istekao ugovor, ali igračka slagalica još uvijek je daleko od završene. Bosna će teško zadržati kapitena Ikonića, a za očekivati je da ekipu napusti i Elvir Ovčina, dok će se o nastavku saradnje sa najboljim pojednicem u bordo dresu u Playoff, Suadom Šehovićem još pregovarati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.