Zoran Dragić otkupio ugovor, slobodan igrač

Želja za odlaskom u NBA ligu velika

Zoran Dragić otkupio ugovor, slobodan igrač

Zoran Dragić više nije mogao čekati, odlučio je sam otkupiti ugovor i napustiti ekipu Unicaje kako bi se pridružio bratu Goranu u Phoenix Sunsima.

Prije dva mjeseca je Zoran sa Unicajom potpisao novi dvogodišnji ugovor dodatno zakompliciravši sebi situaciju ali je na kraju platio 770.000 eura. Tako i Zoran može otići u Phoenix Sunse. Prije Unicaje, Zoran je igrao za Geoplin Slovan i Krku. Zoranov brat Goran je skrenuo pažnju na sebe izjavom na nedavno završenom Svjetskom kupu kada je javno optužio Australce da su namjerno pustili Angolu kako bi izbjegli Amerikance u četvrtfinalu. Goran je u NBA stigao 2008. godine, igrao je i u Houstonu, pa u Caji Laboral, nakon čega se vratio u Sunse.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.