Zoran Savić napustio Bolognu
Zoka više ne stanuje u Bologni

Lega basket

Zoran Savić napustio Bolognu

Legenda jugoslavenske košarke Zoran Savić nije više generalni menadžer Fortituda. Nakon što je jedan od najvećih italijanskih klubova izbačen u amatersku ligu, Zoka je odlučio napustiti brod koji tone, a toj situaciji u klubu u dobroj mjeri je kumovao i on sam.

Fortitudo je prošle sezone isapao u drugu ligu, ali su zbog velikih finansijskih problema i dugovanja izbačeni u amatersku ligu, što je bio razlog da Savić napusti klub pod izgovorom, da u amaterskoj ligi nije potreban menadžer. 

Bivši član Jugoplastike i reprezentacije Jugoslavije, nakon igračke karijere bio je generalni menadžer i Barcelone, ali je katalonski klub napustio kako bi radio u Italiji, ali se očito nije najbolje snašao. 

Zoran Savić još nije objavio gdje će nastaviti karijeru, ali je izgledno da će to biti neki veliki klub, jer je u karijeri stekao veliko ime i ugled u europskoj košarci, tako da mu neće biti problem naći novi posao, a kako će biti momcima koji su ispali iz lige još niko ne zna. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.