Zrinjski bez Sesara u narednu sezonu

Plemići krenuli sa pripremama

Zrinjski bez Sesara u narednu sezonu

HKK Zrinjski u narednu sezonu uću će, po svemu sudeći, bez jednog od najboljih igrača koji su protekel godine nosili crveni dres. Prema riječima Vedrana Filipovića, direktora mostarskog kluba, finanskijska situacija spriječila je Plemiće da produže govor sa Sesarom.

"Što se tiče Josipa Sesara sve je izglednije da sa njime nećemo obnoviti ugovor. Trenutno nismo u takvoj finansijskoj situaciji da možemo obnoviti ugovor sa Sesarom, što je nama iznimno žao jer to je igrač koji nam je donio kvalitetu. Kažem, opet sa žaljenjem, da nećemo moći zadržati Josipa zbog sveukupne finansijske situacija, a ja moram čestitati našoj Upravi koja je dovela igrača takvog kalibra da odigra sezonu u ovakvim uvjetima koje mi imamo.", rekao je Filipović za oficijelnu web stranicu kluba.

Ono što mostarske navijače može radovati jeste činjenica da ostali igrači koji su činili kostur ekipe ostaju u klubu. Mate Peraica, Gligora, Tomović, te kapetan Boris Džidić i ostali igrači okupili su se jučer na prozivci. Zrinjski traži još jedno pojačanje na šuterskim pozicijama, igrača koji bi adekvatno mogao popuniti Sesarovo mjesto, a onda će biti spremni za iskušenja koja donosi takmičenje u prvom razredu bh. košarke.

Plemići će se u Mostaru spremati do kraja avgusta, a onda ekipa odlazi u Gorski Kotar na deset dana. Za kraj septembra planirana je organizacija tradicionalnog turnira "Mariofil Džidić" na kojem će ove godine uz domaćina učestvovati i ekipe Slobode, Čapljine, te Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.