Zrinjski bolji od Širokog

Mostarci se revanširali za poraz uKupu

Zrinjski bolji od Širokog

Nakon što su uz buru protesta zbog, u najmanju ruku čudnog suđenja poraženi u Kupu, igrači Zrinjskog danas su savladali susjede iz Širokog i najavili punopravno učešće u borbi za jedno od dva mjesta koja će u narednoj sezoni voditi u NLB ligu.

U reprizi polufinalnog susreta, Široki je pao u Mostaru rezultatom 85:71

U drugom današnjem meču, Grude su se punih trideset minuta odupirale naletima favorizovanih Aleksandrovčana koji su nastupili bez Vuksanovića i Matića. Domaći su bolje otvorili utakmicu i vrlo brzo imali 17:7, a nakon prve četvrtine ostali na jednom poenu prednosti (22:21). Do kraja poluvremena Hercegovci su uspjeli zadržati izjednačen rezultat, pa se na odmor otišlo kod 38:38. Tek u nastavku gosti dolaze do blage prednosti, a susret je riješen u posljednjoj četvrtiti koju je Igokea dobila sa 19:10 za konačnih Grude – Igokea Partizan 61:73.

Rezultati:
Zrinjski HTM – Široki Eronet 85:71
Grude – Igokea Partizan 63:71
Leotar - Slavija 86:63
Vitez - Hercegovac 97:65
Borac - Posušje 73:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.