Zrinjski pobjednik Kupa, sjajna partija Princa

Pobjeda na Pecari 74:66

Zrinjski pobjednik Kupa, sjajna partija Princa

HKK Zrinjski pobjednik je Kupa košarkaškog saveza Herceg Bosne. U finalnoj utakmici igranoj večeras na širokobriješkoj Pecari, Zrinjski je savladao domaći Široki rezultatom 74:66.

Nije sve dobro počelo po Zrinjski. Mlada momčad Širokog odlično je otvorila utakmicu i brzo stvorila 10 koševa viška (16:6), a Mostarci nisu imali odgovor na agresivnu obranu i igru s puno trke koju je nametnuo domaćin.
Ipak, bilo je za očekivati da taj ritam Širokobriježani drže duži period, pa je nakon pada u njihovoj igri Zrinjski uhvatio priključak. Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku Vedrana Princa koji je mladim domaćinima, posebno u trećoj četvrtini održao malu košarkašku kliniku.
Uz postignutih 17 poena( pet trojki), Princ je maestralno organizirao napade Zrinjskog koji je na kraju ipak rutinski priveo utakmicu kraju. Uz Princa, pobjednike su predvodili Ramljak s 12 i Ljujić s 15 postignutih poena, a solidan je bio i Miličević. Kod Širokog je odličan bio Jure Zubac s 23 koša, a 15 je dodao Naletilić. Ovom pobjedom Zrinjski je osigurao učešće na završnici Kupa Bosne i Hercegovine koja će se igrati na proljeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi