Zrinjski porazom okončao nastup u ABA 2 ligi

Poraz od Teoda

Zrinjski porazom okončao nastup u ABA 2 ligi

Porazom u Tivtu, od tamošnjeg Teoda, HKK Zrinjski je završio svoj prvi nastup u regionalnoj ABA 2 ligi. 

Domaćin je u rezultatski nebitnoj utakmici slavio 84:72, a mostarski košarkaši mogu biti zadovoljni premijernim izdanjem. Dvanaest pobjeda našeg predstavnika govori o tome da ima svoje mjesto u ovom takmičenju, a jako malo je falilo da Zrinjski zaigra i na Final Fouru koji će se premijerno igrati u Čačku.

Što se današnje utakmice tiče, Luka Igrutinović sa 18 poena bio je najbolji u mostarskom timu, dok je s 11 poena Smajlagić uz njega bio jedini dvocifren kod Zrinjskog. Savić s 23, te Abramović s 19 predvodili su Teodo do pobjede. Plemići se sada mogu posvetiti domaćem prvenstvu gdje već u subotu imaju jako teško gostovanje kod odlične ekipe sarajevskih Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti