Zrinjski predstavio pojačanja
Armend Kahrimanović

Mostarci sa izmjenjenom ekipom u novu sezonu

Zrinjski predstavio pojačanja

M. Maksimović

Sa znatno izmjenjenim kadrom košarkaši Zrinjskog ulaze u novu sezonu u kojoj će po prvi put nastupati u Balkanskoj ligi. U odnosu na prošlu u ekipi su od igrača koji su podnijeli najveći teret ostali Luka Klarica, Mate Perajica i Lazar Simonović naravno zajedno sa trenerom Ivanom Vujčićem.

Od novih igrača tu su Ante Prce, Dinko Peljto, Željko Šakić te Armend Kahrimanović i Anthony Washington. Ova dva posljednja su svakako i najzvučnija pojačanja. Kahrimanović je u svojoj karijeri igrao za Bosnu, Čelik, Apolon sa Kipra, Iraklis, Ilysiakos, dvije sezone je igrao za Idaho (NCAA liga). U Grčkoj je Armend bio proglašen za najboljeg stranca u drugoj ligi. Anthony Washington stiže iz kišnog grada Seattlea, a od saigrača najbolje poznaje Armenda Kahrimanovića sa koji je igrao u ljetnoj ligi.

''Sigurno je da ćemo težiti najvišem i postaviti letvicu maksimalno visoko, pa koliko se mogne. U domaćem prvenstvu težit ćemo Ligi za prvaka, to će biti neki minimalan cilj, uostalom kao i prošle sezone.Prošle sezone smo imali puno više iskusnijih igrača. Sada smo u prosjeku mlađi, ali to znači da smo i brži, poletniji. Stoga ćemo pokušati igrati što brže i agresivnije, jer to je igra kakva odgovara profilu većine naših igrača'' rekao je na zvaničnom predstavljanju novih igrača, trener Ivan Vujčić.

Zrinjski je već odigrao par pripremnih utakmica, u planu je nekih 12-13, a već naredne sedmice u Mostaru će na tradicionalnom turniru “Marijofil Džidić” ugostiti ekipe Leotara, Širokog Brijega i Mornara iz Crne Gore. Premijerni nastup u Balkanskoj ligi je 27.oktobra, protivnik će biti ekipa iz Rumunije ili Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti