Zrinjski sa lakoćom protiv Brotnja

Prvenstvo BiH za košarkaše

Zrinjski sa lakoćom protiv Brotnja

U okviru desetog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, jučer su odigrana tri susreta, u kojima su sve tri pobjede zabilježile domaće ekipe.

U hercegovačkom derbiju igranom u Mostaru, domaća ekipa Zrinjskog savladala je čitlučki Brotnjo rezultatom 86:72. Mostarski Plemići vodili su cijelim tokom susreta, te su na kraju stigli do zaslužene i uvjerljive pobjede , s kojom su se probili na sedmo mjesto na tabeli.

Mnogo napetije je bilo u susretu između Hercegovca i Varde HE. Bilećanski košarkaši uspjeli su slaviti pobjedom sa dva poena razlike (60:58), u susretu koji je obilježio vrlo mali broj postignutih poena.

Čapljina na svom parketu nije imala previše problema u susretu sa zeničkim Čelikom, te su domaći košarkaši stigli do ubjedljive pobjede rezultatom 86:59.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.