Zrinjski serijom u završnici do važne pobjede

Tuzlaci poraženi u Mostaru

Zrinjski serijom u završnici do važne pobjede

Košarkaši Zrinjskog su ostvarili važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu šest. Na svom parketu sastav trenera Glomazića je slavio protiv Slobode 68:61.

Utakmica je odlučena u posljednje dvije i pol minute, kada su domaći košarkaši napravili seriju 7:0. Sekulović i Princ su poentirali za dva, Brajković je pogodio tricu za 68:59, minutu i 46 sekundi prije kraja.
Kako se i moglo očekivati, susret je većim dijelom utakmice bio otvoren, oba sastava su igrala u serijama. Tuzlaci su u prvom dijelu zaprijetili u nekoliko navrata.

Imali su plus šest u prvoj četvrtini, plus sedam u drugoj, ali je Zrinjski na poluvremenu vodio 35:33. Otvaranje drugog dijela pripada Zrinjskom koji serijom 7:0 ide na 42:33, međutim na kraju tridesete minute utakmica je bila na početku. Uspjeli su Tuzlaci sa 6:0 zadržati korak.  Na kraju je opet presudila serija i to Zrinjskog.

U domaćoj ekipi strijelci su bili poprilično ujednačeni. Princ je ubacio 13 poena, Petrić i Sekulović po 12, Demić i Brajković 11. Gledajući ukupan učinak, Jure Brajković je sakupio 11 skokova, devet je imao Petrić, dok je Princ uz četiri poena podijelio četiri asista. Kod Slobode je prvi strijelac bio bivši igrač Zrinjskog Almir Hasandić sa 16 poena, uz pet skokova i tri asista, dok su se Džambić i Hrnčić zaustavili na 12 poena i 7 skokova, odnosno 10 poena i pet skokva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.