Zrinjski želi Tomovića
Tomović dolazi u Mostar?

Mostarci "naglašavaju" svoje ambicije

Zrinjski želi Tomovića

M. Maksimović

Nakon zvučnih imena Josipa Sesara, Borisa Džidića, Rudolfa Juge sa kojima je Zrinjski krenuo u novu sezonu, uprava ovog kluba želi angažovati playmakera Tomislava Tomovića.

U upravi mostarskog kluba su potvrdili informaciju kako žele u svojim redovima vidjeti ovog košarkaša te da očekuju odgovor od njegovog menadžera koji ipak u ovom trenutku istakao Grčku kao moguču ponovnu destinaciju Tomislava Tomovića.

Tomović je karijeru počeo u Radničkom iz Beograda, sa kadetskom reprezentacijom tadašnje Jugoslavije je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1999. godine. U sezoni 2001/2002 igrao je za Crvenu Zvezdu i Astra Bancu.

Nakon toga slijedi odlazaka u Bugarsku (Jambolgaz), pa dolazak u BiH. Prvo je nosio dres Banjalučke pivare, nakon čega je potpisao za Bosnu čiji je dres nosio tri sezone zaredom. Kratko je bio član Panionisa, iz Grčke je uslijedio povratak u Bosnu. U Bosni je odradio još jednu sezonu, a njegov posljednji klub je bio Mega Aqua Monta iz Srbije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.