Zvanično: Maccabi ponovo u NLB ligi

Zvanično: Maccabi ponovo u NLB ligi

Nakon višemjesečne neizvjesnosti uprava Maccabija je konačno potvrdila da će ovaj klub naredne sezone igrati u Jadranskoj ligi.

Ovo je potvrđeno i na sinoćnjem sastanku čelnika NLB lige i izraelskog velikana. Naime, problem je bio termin odigravanja utakmica. Vodstvo NLB lige je tražilo da Maccabi zbog regularnosti takmičenja svoje utakmice igra subotom kao i ostali klubovi, što je na kraju i postignuto.

Čelni ljudi "izraelskog ponosa" danas će se zvanično obratiti javnosti kako bi obznanili ovu odluku. Maccabi je već igrao jednu sezonu u Jadranskoj ligi, a sada je ponovo odlučio da se vrati među najbolje klubove Jadrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.