Zvezda bez problema do pobjede nad Mega Vizurom

ABA liga

Zvezda bez problema do pobjede nad Mega Vizurom

Edmir Škorić

U posljednjem susretu devetog kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Mega Vizure u lokalnom okršaju sa 86:78.

Krenulo se dosta izjednačeno u utakmicu, bilo je dosta preokreta, ali je do kraja prve četvrtine domaći tim uspio da se odmakne na plus osam (29:21). Do kraja prvog dijela vodstvo Zvezde je povećano na 11 poena razlike (50:39).

Negdje sredinom posljednje dionice gosti dolaze do izjednačenja i u potpunosti se vraćaju u meč, no do kraja ipak Zvezda pravi razliku i ostvaruje sedmu pobjedu, a Megi nanosi peti poraz.

Schilb je sa 23 poena predvodio Zvezdu, dok je Mitrović ubacio 14, a Blažić 12 poena. Kod Mege Dangubić je ubacio 16, koliko i Radović, dok je iskusni Ratko Varda imao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.