Zvezda dobila Partizan i smanjila u seriji

Zvezda dobila Partizan i smanjila u seriji

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Partizana rezultatom 81:74, te su ovom pobjedom smanjili vodstvo Partizana na 2:1 u seriji.

Utakmica je većim svojim dijelom bila izjednačena, mada je Partizan u prvom poluvremenu bio nešto bolji. Imao je Partizan i prednost od 10 poena, ali je Zvezda u drugom poluvremenu došla do velike pobjede.

Prvi period je pripao Partizanu 24:20, da bi Zvezda uzvratila u drugoj dionici 19:15, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 39:39.

Treći period je donio dosta promjena u vodstvu. Patizan je bio za nijansu bolji, pa su u posljednju četvtinu ušli sa poenom prednosti 61:60. Ipak, Zvezda je odigrala sjajnu odranu u posljednjoj dionici. Michael Scott je igrao odličnu u defanzivi, a Igor Rakočević je odigrao najbolju utakmicu u play offu.

Zvezda je tako stigla do pobjede kojom su se vratili u finale, pa će pred svojim navijačima tražiti izjednačenje u seriji.

Igor Rakočević je sa 18 poena predvodio Zvezdu u ovom susretu, dok je Vladimir Lučić ubacio za Partizan 26 poena u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.