Zvezda dovela bivšeg igrača Clippersa
Mike Taylor na treningu Clippersa

NLB vijesti

Zvezda dovela bivšeg igrača Clippersa

Crvena Zvezda je potpisala ugovor s bivšim playom LA Clippersa Mikeom Taylorom. Taylor je jednu sezonu proveo u klubu iz Staples Centra u kojem je odigrao 51 utakmicu sa statistikom 5,7 poena i 2,1 asistencijom po utakmici.

Finansijski uslovi ugovora nisu poznati. Taylor ima 23 godine, visok je 183 centimetra, ali ga odlikuje sjajan skok, pa je često dizao publiku u LA-u na noge svojim zakucavanjima.

Najbolju utakmicu u karijeri odigrao je protiv New York Knicksa u kojoj je postigao 35 poena. Iako finansijska kriza trese sve srpske klubove Crvena Zvezda je našla sredstva za dovođenje ovog odličnog igrača.

"Finansijska situacija nije sjajna, normalno. Ali, uvijek je cilj da se nađu dobri igrači na svim pozicijama. Tejlor je sigurno igrač koji se i finansijski i sportski i na svaki drugi način uklapa u tim", rekao je Beti glasnogovornik beogradskog kluba Miloš Milićević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti