Zvezda dovela bivšeg NBA igrača

NLB vijesti

Zvezda dovela bivšeg NBA igrača

Crvena Zvezda je nastavila da pojačava svoje redove dovođenjem američkog centra Dwaynea Jonesa. Bivši student St.Joseph Univerziteta igra na poziciji centra, a snalazi se i na poziciji krilnog centra.

Jones ima iskustvo igranja i u NBA momčadima Bostona, Clevelanda i Charlottea za koje je igrao povremeno, dok je bio član rostera i Minnesote i Orlanda, ali nije upisao ni minut u dresovima ova dva kluba.

Početkom prošle sezone je stigao u Efes Pilsen, ali je odigrao samo dvije utakmice u Euroligi, pa se odlučio na povratak u SAD, gdje je igrao u D-League za Idaho Stampede i Austin Torose. U ovim klubovima je igrao vrlo dobro. U oba kluba je imao dvocifreni prosjek poena i skokova.

Pred početak ove sezone bio je u kampu San Antonio Spursa i odigrao tri utakmice predsezone u kojima je imao prosjek 1,7 poena i 1,7 skokova po utakmici, što nije zadovoljilo struku Spursa i napustio je kamp.

Crvena Zvezda bi u njemu trebala dobiti igrača koji će pojačati konkurenciju u reketu, ali ne treba očekivati čuda od igrača koji je većinu svoje karijere proveo na klupama mnogih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti