Zvezda i dalje gubi od Partizana
Foto: Beta

Vječiti opet 'crno-belima'

Zvezda i dalje gubi od Partizana

U prvoj utakmici 12. kola Superlige košarkaškog prvenstva Srbije Partizan je u 205. po redu vječitom derbiju opet bio bolji od Crvene Zvezde. Rezultat je na kraju ovog meča glasio 95:92.

Nakon istorijske pobjede Partizana kada je u prošlom derbiju naprosto deklasirao klub sa Kalemegdana, bilo je 41 poen razlike za crno-bele, svi su očekivali mnogo lakši posao i u ovoj utakmici. Međutim, kako je rekao trener Partizana Vlade Jovanović "Zvezda ima svoj ponos" i on se naravno nije nadao još jednoj ubjedljivoj pobjedi.

Crvena Zvezda je u ovoj utakmici imala šansu i za produžetak, ali Drča je pomalo isforsirano sa desetak metara promašio šut za tri poena tako da je ostalo 95:92. Zvezdaši su u 4. minuti imali 14:4, ali kako je utakmica odmicala Partizan je polako ali sigurno pokazivao zašto je najbolja košarkaška momčad u regionu.

Na kraju treće i početkom četvrte četvrtine Milosavljević je pogodio pet trojki što je prouzrokovalo da se Crvena Zvezda dodatno potroši za stizanje rezultata što je rezultiralo novim porazom. Kod Crvene Zvezde Lešić je postigao double double učinak od 10 poena i 11 skokova, Nedović je dodao 22 koša, Nikolić 19. U redovima Partizana najviše se istakao Milosavljević sa 23 poena, Gist 15 , Veseli 9.

Svi ostali susreti 12. kola Superlige na rasporedu su sutra. Partizan će ostati na prvom mjestu sa 11 pobjeda i samo jednim porazom. Drugoplasirani Hemofarm gostuje kod ekipe Radničkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.