Zvezda i Partizan suspendovani iz Superlige

Zvezda i Partizan suspendovani iz Superlige

Midhat Šljivak

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan suspendovani su iz prvenstva Srbije zbog neizvršenja financijskih obaveza, potvrdio je direktor tog takmičenja Predrag Bojić.

Pored dva velikana srbijanske košarke iz istog razloga su suspendovani Metalac, Vojvodina i Sloboda, a njihovi mečevi 11. kola neće biti registrovani, te klubovi imaju rok do 21. maja da ispune sveobaveze.

Ako se to ne desi utakmice će biti registrovane službenim rezultatima.

"Upozoravamo klubove da međusobna vrijeđanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije, mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja. Svojim ponašanjem izbjegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanjem, pridržavanjem propozicija i pravila igre, zajednički možemo dovesti ligu do kraja", stoji u saopštenju Bojića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.