Zvezda konačno savladala Partizan

Nakon 14 utakmica

Zvezda konačno savladala Partizan

Midhat Šljivak

U drugoj utakmici finala srbijanske košarkaške lige Crvena zvezda Beograd je savladala vječitog rivala Partizan rezultatom 68:56, te su na taj način izjednačili rezultat u seriji na 1:1.

Do prve pobjede nakon 14 utakmica Zvezda je stigla odličnom igrom u prvom poluvremenu kada su stekli značajnu prednost koju su u drugom poluvremenu uspjeli održati.

Nakon prvih deset minuta igre izabranici Svetislava Pešića imali su šest poena razlike 21:15, da bi najbolju igru crno-bijeli prikazali u drugom periodu koji su dobili 21:13, pa su na poluvrijeme otišli sa velikih 14 poena prednosti 42:28.

Partizan je u trećoj četvrtini uspio konačno doći do svoje prepoznatljive igre. Ovaj period su košarkaši Vlade Jovanovića dobili sa 20:14, te se u završnih deset minuta ušlo vodstvom Crvene zvezde 56:48.

Veoma loših nekoliko minuta za Zvezdu donijelo je Partizanu nekoliko šuteva za izjednačenje, no nisu uspjevali pogoditi. Zvezda je za više od sedam minuta igre ubacila samo dva poena, a na njihovu sreću Partizan nije igrao mnogo bolje, pa se u posljednje tri minute ušlo rezultatom 58:55.

Ipak, Zvezda je u samoj završnici uspjela sa dvije trojke ponovo stvoriti rezultatsku prednost što je na kraju i donijelo pobjedu crveno-bijelima.

Omar Thomas je predvodio Zvezdu u ovom susretu sa 18 poena i 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.