Zvezda lako do stotke

Hemofarm ubjedljivo poražen

Zvezda lako do stotke

U svojoj prvoj utakmici na otvorenju ABA regionalne košarkaške lige Crvena zvezda je visoko porazila Hemofarm (104:89).

Ovoj utakmici je prisustvovalo 4.000 gledalaca, a ova brojka postaje još impozantnija ako se zna da je bojkot dijela navijača Zvezde utakmicama ABA lige još uvijek na snazi. 

Već na samom početku utakmice vidjelo sa da će Svetislav Pešić inzistirati na igri Zvezde kakvu je forsirao još u svom prijašnjem mandatu. Tako je jedna agresivna igra sa odbranom koja počiva na jačoj aktivnosti bekova prve plodove počela ubirati u drugoj četvrtini u kojoj su Zvezdaši postigli čak 35 poena Hemofarmu (35:20).

Visok ritam i brojna rotacija Pešićevom sastavu donose čak 19 poena prednosti na početku odmora (59:40).U  nastavku prava kanonada trojki oba sastava. Čak 10 su ih postigli igrači oba sastava u nepunih pet minuta. Hemofarm polako topi prednost ali Morrison tricom sa 8 metara pokazuje zašto je bio treći pick NBA drafta.

Hemofarm se u nastavku budi, ali nisu imali snage da stignu visoku prednost Zvezde. U sastavu Pešićevih košarkaša najbolji su bili Morrison i Jeremić, po 23 poena. Popović je postigao 18, uz 8 skokova. Kod poraženih Jeremić i Maraš po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.