Zvezda nakon pet godina vraća ljubimca navijača?

Slovenac pred povratkom

Zvezda nakon pet godina vraća ljubimca navijača?

Slovenački košarkaš Jaka Blažić mogao bi ponovo obući dres Crvene zvezde.

Iako ima još godinu dana ugovora sa Cedevita Olimpijom, mediji iz regiona pišu da se Blažić uželio euroligaške scene i da zato mijenja sredinu.

Njegovo sljedeće odredište će, po svemu sudeći, biti Crvena zvezda čiji je dres nosio od 2013. do 2015. godine i u tom periodu osvojio jednu titulu u ABA i Super ligi Srbije, a pregovori su navodno u poodmakloj fazi.

Za vrijeme epizode u crveno-bijelom dresu Blažić je ostavio veoma dobar trag, zbog zalaganja i truda bio je omiljen među navijačima, pa stoga ne čudi što je među njima s oduševljenjem dočekana vijest o mogućem povratku.

Ove sezone Blažić je prosječno u ABA ligi postizao 13.1 poen uz 4.6 skokova i 2.7 asistencija po meču.

Kroz karijeru je Blažić, podsjetimo, još nosio dresove Basconije, Andore, Barcelone...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi