Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća

U nastavku finala

Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu pobjednika Kupa Radivoja Korača nakon što su u nastavljenom susretu savladali Partizan  rezultatom 78:69.

Susret u dvorani Jezero u Kragujevcu prekinut je jučer zbog navijačkih nereda na četiri minute do kraja treće četvrtine pri rezultatu 43:43, a  utakmica je danas nastavljena bez prisustva gledalaca. Dosta nervozno su počeli nastavak utakmice i jedni i drugi, a u preostale četiri minute treće četvrtine oba tima su ubacila po šest poena, te se u odlučujućih deset minuta ušlo neriješenim rezultatom 49:49.

Zvezda je otvorila bolje posljednji period. Na krilima DeMarcusa Nelsona napravili su seriju od 14:0, te su otišli na najveću prednost do tog trenutka od 63:49. Nelson se potom povrijedio, a do kraja je Zvezda mirnom igrom došla do sigurne pobjede i trofeja u Kupu.

Michael Scott je ubacio 20 poena za Zvezdu isto toliko je ubacioi Rakočević, a DeMarcus Nelson je dodao 17.  MVP finala je DeMarcus Nelson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.