Zvezda ponovo ispustila prednost
Slaba partija: Elmedin Kikanović

Eurocup, 1. kolo

Zvezda ponovo ispustila prednost

Kao i u meču 19. kola NLB lige protiv Cibone, kada su imali i 17 poena prednosti, košarkaši Crvene zvezde i u duelu 1. kola Grupe K Eurocupa protiv Pamese prokockali su vodstvo te su dopustili gostima da u finišu dođu do vrijedne pobjede.

Za izabranike trenera Svetislava Pešića opet je kobna bila posljednja četvrtina u kojoj su postigli 11, a primili čak 27 poena. Konačan rezultat glasio je 83:75 za igrače Nevena Spahije.

Od bh. trojke u redovima „crveno-belih“ nastupio je samo Elmedin Kikanović koji je postigao 3 poena, te dodao 1 skok. Najbolji pojedinac meča bio je Owens sa 25 koševa, ali nije mogao spriječiti poraz svog tima.
U istoj grupi slavio je drugi član NLB lige, Hemofarm STADA. Popularni „farmaceuti“ nadigrali su sastav ukrajinskog Azovmasha sa 84:74 na svom parketu i to nakon produžetaka. Junak je bio Milan Mačvan sa 24 poena i 8 skokova, dok je za goste najviše koševa postigao Khalid El-Amin (20). Za poraženi tim igrao je i Hasan Rizvić, potencijalni bh. reprezentativac, ali bez značajnijeg učinka (2 koša, 1 skok, 2 osvojene lopte).
Zadar je u Grupi J poražen na gostovanju kod Turk Telekoma. Bilo je to sjajno izdanje Bugarina Dejana Ivanova koji je uz 23 poena dodao čak 16 skokova. No, domaći tim bio je bolji i zasluženo je upisao prvu pobjedu, a Ivanovu ostaje utjeha da će vjerovatno biti MVP 1. kola.

Grupa I
Dynamo Moskva - Panellinios BC 91:84, Maroussi Costa Coffee - BC Khimki  71:58

Grupa J
Turk Telekom - Zadar 89:82, Benetton Basket - Unics (kasnije)

Grupa K
Hemofarm STADA - BC Azovmash  84:74, Crvena Zvezda - Pamesa 73:85

Grupa L
Spirou Basket - Lietuvos Rytas (kasnije), Iurbentia Bilbao - Artland Dragons (kasnije).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije