Zvezda "potopljena" u "večitom"

Superliga Srbije, 5. kolo

Zvezda "potopljena" u "večitom"

U okviru 5. kola srbijanske košarkaške Superlige odigran je vječiti derbi gradskih rivala Partizana i Crvene Zvezde. Kažemo "vječiti", mada smo i sami svjesni da smo daleko od istine kada govorimo o nekadašnjem rivalstvu ova dva košarkaška kluba.

Ovaj put igrači sa Malog Kalemegdana, u 204. po redu gradskom derbiju, pretrpjeli su najneugodniji poraz u istoriji odigravanja utakmica protiv Partizana. Na kraju susreta, koju će košarkaši trenera Saše Nikitovića pokušati što prije zaboraviti, bilo je 118:77.

Koliko su nadmoćni bili igrači Vlade Jovanovića govori podatak, da su u jednoj praktično trening utakmici, čak šestorica "cno-bijelih" išla preko deset poena. Tako je Džerels postigao 17 poena, Gist 17, Veseli 13... Kod poraženih najefikasniji je bio Nikolić sa 24 poena.

Metalac je bio bolji od FMP-a 81:77. Sinovec je kod pobjednika bio najprecizniji sa 27 poena, dok je veliku pomoć imao u Ljubičiću sa 19. Kod poraženih, Boumen 16 poena.

U srijedu su na rasporedu utakmice Mega Vizure i Beograda, te Hemofarma protiv Radničkog koji trenutno zauzima prvu poziciju Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.