Zvezda pregazila Olimpiju

ABA liga

Zvezda pregazila Olimpiju

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 17. kolu ABA lige na svom parketu ekipu Union Olimpije rezultatom 87:62.

Nakon izjednačene košarke na otvaranju, Zvezda je uspjela stvoriti pet poena prednosti nakon prve četvrtine 22:17, da bi se na odmor otišlo sa 10 razlike u korist beogradskog tima 46:36.

Treća dionica je protekla u izjednačenoj igri. Zvezda je uspjela povećati prednost na plus 12, 62:50, a u posljednjoj četvrtini je Olimpija potpuno razbijena. Ovaj dio igre je Zvezda dobila 25:12, te je Olimpija ostala na minus 25 u ovom susretu.

Charles Jenkins je s 23 poena predovio Zvezdu, Boban Marjanović je dodao 18, dok je kod Olimpije Stephenson ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije