Zvezda preko Radničkog do osme pobjede

Zvezda preko Radničkog do osme pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde Beograd savladalis u večeras u 13. kolu ABA lige u Pioniru ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 87:73.

Utakmica nije dobro počela po Zvezdu. Radnički je igrao dosta dobro prvu četvrtinu koju su na kraju dobili 27:21.  Prednost je tim iz Kragujevaca imao i tokom kompletne druge dionice. Na kraju prvih 20 minuta Radnički je imao prednost od četiri poena 46:42.

Treći period je u potpunosti pripao Zvezdi. Uspjeli su okrenuti utakmicu u svoju korist, te su u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost. Na kraju treće četvrtine Zvezda je imala sedam poena prednosti 66:59.

Uspio je Radnički sredinom posljednje dionice ponovo doći na minus četiri 70:66, ali je ponovo uslijedila nešto bolaj igra Zvezde, koja je do kraja susreta odigrala veoma dobru, pa su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede.

Igor Rakočević je sa 20 poena predvocio Zvezdu u ovom susretu, a kod gostiju je Terrico White ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.