Zvezda preokretom do pobjede u Vršcu

Zvezda preokretom do pobjede u Vršcu

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene Zvezde Beograd savladali su večeras u Vršcu ekipu Hemofama rezultatom 81:73 u utakmici 14. kola regionalne ABA lige.

Već nakon prvih deset minuta igre Hemofarm je imao deset poena prednosti. Feneomenalnom odbranom limitrali sU izabranike Svetislava Pešića na 13 poena u prvih deset minuta 23:13.

Druga četvrtina je protekla u nešto izjednačenijoj igri iako su u jednom momentu Vrčani imali i 15 poena razlike na poluvrijeme se ipak otišlo sa +10, 46:36.

Treću četvrtinu, naročito završne minute bolje igra Zvezda. Vratili su se u potpunosti u utakmicu, te se u završnih deset minuta ušlo sa četiri poena prednosti za Hemofarm 59:55.

U 35. minuti poenima Mileta Ilića Zvezda je po prvi put povela 65:64, da bi do kraja utakmice u potpunosti okrenuli rezultat u svoju korist.

Ključni igrač je bio Bojan Popović koji je u zadnjem periodu ubacio 10 poena od ukupno 14 u ovom susretu.  

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Petar Popović sa 16 poena, dok je kod domaćih Mladen Jeremić ubacio 21 poen, a odličan je bio i Boris Savović sa 17 poena i 13 skokova.

Zvezda se ovom pobjedom izjednačila sa Hemofarmom,. Oba tima imaju omjer od četiri pobjede i deset poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.