Zvezda sa 11 poena prednosti ide u Kazan

Velika pobjeda Beograđana u prvoj utakmici polufinala

Zvezda sa 11 poena prednosti ide u Kazan

Košarkaši Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinala Eurocupa savladali su u Kombankareni Unics iz Kazana rezultatom 63:52. 

Beograđani su pred prepunom Arenom ostvarili dobru prednost pred revanš u Kazanu. Igrači Dejana Radonjića odigrali su sjajnu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu.

Zvezda je igračima Unicsa u posljednjih deset minuta utakmice dozvolila samo četiri poena, što je bio ključni detalj utakmice.

Jaka Blažić je sa 15 poena bio najefikasniji igrač Crvene zvezde, Raško Katić je dodao 14, a Tadija Dragičević 10 poena i 11 skokova.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom kod gostiju bio je Andrew Goudelock sa 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.