Zvezda slavila u vječitom derbiju
Ponovo se vodila žestoka borba pod obručima Pionira

Veliki beogradski derbi

Zvezda slavila u vječitom derbiju

Večeras su odigrane dvije utakmice osmog kola NLB lige. U vječitom derbiju između Partizana i Crvene Zvezde slavili su gosti sa 76:73, dok je u drugom srbijanskom obračunu FMP demolirao kragujevački Radnički sa 97:66.

Veliki derbi još jednom je pokazao da plasman na tabeli ne znači mnogo. Ako bi gledali prema plasmanu i trenutnoj formi, onda bi crno-bijeli bili apsolutni favoriti, ali su gosti s Malog Kalemegdana napravili iznenađenje i slavili pobjedu nad najvećim rivalom.

Znali su igrači Zvezde od koga im prijeti najveća opasnost, pa su sjajnom odbranom na Aleksandru Mariću odradili veliki posao. Marić je prvi put ove sezone ostao bez double-double učinka i utakmicu je završio sa 9 poena i 9 skokova.

Zvezdu su do pobjede predvodili sjajni Nemanja Bjelica sa 14 poena, Maurice Bailey je postigao 12, a naš Elmedin Kikanović 10 poena i 2 skoka. Drugi naš igrač Oliver Stević je postigao 2 poena. U redovima Partizana najbolji je bio Lester McCalebb sa 16 poena.

U drugoj utakmici nije bilo nimalo neizvjesnosti. Mladi tim FMP-a pojačan sjajnim Brankom Cvetkovićem od početka do kraja utakmice dominirao je parketom i razbio je Radnički sa visokih 97.66.

Prvo ime pobjedničkog tima bio je Predrag Samardžiski sa 18 poena i 9 skokova, dok su sjajni bili i Branko Cvetković i Dragan Labović sa po 15 poena. Dvije mlade nade Nemanja Protić i Andreja Milutinović su postigli po 10 poena.

U redovima kragujevačkog tima svi igrači su se upisali u listu strijelaca, a bolji od ostalih bili su Vladimir Vuksanović sa 11, dok su Artur Urazmanov i Marko Brkić ubacili po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije