Zvezda trojkama srušila Real u Madridu
Zvezda je prekinula seriju poraza tamo gdje se ni sama nije nadala pobjedi. (Foto: EPA)

Ni Dončić nije pomogao

Zvezda trojkama srušila Real u Madridu

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su seriju poraza na teškom gostovanju u Madridu protiv Reala sa 87:83.

Zvezda je imala 2-2 omjer u prva četiri kola Eurolige, a onda je vezala pet poraza i morala se "čupati" na jednom od najtežih gostovanja.

Luka Dončić je opet bio glavni igrač Reala, no nedostatak igrača u reketu otežao je Kraljevima, a Zvezda je pored toga imala veliki broj ubačenih trojki.

Prvi period igre otišao je na stranu Reala (24:19), da bi sredinom druge dionice Zvezda povela sa 33:32 i na odmoru je došla do lijepih sedam poena prednosti (46:39).

Gosti iz Beograda stižu i do plus 13 u jednom trenutku i kompletnom trećom dionicom su bili bolji, potom su u zadnjih 10 minuta vodili žestoku borbu s domaćim košarkašima, imali su u jednom trenutku plus sedam (79:72) i to zahvaljujući vezanim trojkama Dangubića.

Zvezda je živjela od trojki u drugom poluvremenu, no Real se uspijevao vratiti i na 2:40 do kraja bilo je 79:79. Poslije dugo vremena rezultat je bio neriješen, a onda je uslijedila drama i prava borba za pobjedu. Pero Antić je odradio dobar posao u zadnjih 10 sekundi, zaustavio je Dončića, a onda pogodio trojku za plus četiri i pobjedu crveno-bijelih.

Taylor Rochestie je ubacio 18 poena u pobjedi Zvezde, dok je Milko Bjelica dodao 16, a Pero Antić 11 poena. Po 10 su ubacili Ognjen Dobrić i James Feldeine, dok je u timu Reala daleko najbolji s 20 poena bio Luka Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi