Zvezda zabila Sassariju 116 poena i došla do novog trijumfa

Sedam minuta prije kraja Crvena Zvezda postigla 100 poena

Zvezda zabila Sassariju 116 poena i došla do novog trijumfa

Ljepoticu ovog kola odigrali su Crvena Zvezda i Sassari, a za 40 minuta na ovom susretu košarkaši dvije ekipe postigli su 220 poena.

Crvena Zvezda - Sassari 116:104

 

Crvena Zvezda i Sassari već nakon deset minuta igre najavili su ljepoticu večeri. U prvoj četvrtini gledaoci u Pioniru vidjeli su 64 poena, a nakon deset minuta gosti iz Italije imali su dva poena prednosti. U nastavku odličnog prvog poluvremena Zvezda je došla do preokreta i na odmor otišla sa tri poena viška. Rezultat na polovini igre bio je 57:54. 

 

U trećoj četvrtini košarkaši Vlade Vukoičića riješili su pitanje pobjednika, a nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda je došla do dvocifrene prednosti. Sedam minuta prije kraja Zvezda je već došla do svog 100. poena. Beograđani su na kraju slavili sa ubjedljivih 116:104. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Igor Rakočević sa 28 postignutih poena, uz šut za dva 11-13. Za Talijane Bootsy Thornton je postigao 33 poena. 

 

Artland - Le Mans 76:71

 

Artland je u svojoj Artland Areni dočekao Le Mans i došao do velike pobjede. Odličan susret vidjeli smo večeras u Njemačkoj. Gosti su prvih deset minuta riješili u svoju korist minimalno, 17:16. U nastavku prvog poluvremena nastavila se igra koš za koš, a Artland je na odmor otišao sa minimalnih, 38:37. 

 

Neizvjesnost se nastavila i u trećoj četvrtini, ovaj dio igre Le Mans je riješio u svoju korist 18:17, a u odlučujućih deset minuta ekipe su ušle poravnate, a na semaforu je stajalo, 55:55. Artland je pitanje pobjednika riješio u posljednjoj četvrtini, domaćin je zaigrao bolje i ovaj dio igre riješio u svoju korist 21:16, za konačni trijumf, 76:71. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Anthony King sa 15 postignutih poena. Za Le Mans 24 poena postigao je Batista. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.