Zvezdi pobjeda za novi okršaj

Finale Swisslion lige

Zvezdi pobjeda za novi okršaj

E. Škorić

Da su večeras uspjeli doći do pobjede, košarkaši Partizana okončali bi finalnu seriju Swisslion lige, no ovako će porazom "crno-beli" igrati novu utakmicu protiv "crveno-belih", i to već za dva dana (srijeda).

Crvena zvezda imala je već nakon prve četvrtine prednost od devet poena, a druga četvrtina, ipak, pripada domaćoj ekipi. No, u nastavku su gostujući košarkaši bili bolji na parketu, te na kraju zasluženo slavili rezultatom 63:58.

Najbolji u redovima Crvene zvezde bili su Marković (15 poena) i Marinović (11 poena). Elmedin Kikanović postigao je 7, a Oliver Stević dva koša.

S druge strane Lasme je ubacio 12 koševa, te imao osam skokova. Osim njega, nešto manje raspoložen bio je i Tepić, koji se na kraju zaustavio na 10 poena.

Naredni meč ova dva tima igra se već ove srijede, kada će Zvezda imati priliku da poravna, a "crno-beli" očekuju pobjedu za konačnih 3:1, i osvajanje nove državne titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.