Zvijeri su noćas bile budne

Nevjerovatni Curry, Harden, Westbrook

Zvijeri su noćas bile budne

Edmir Škorić

Proteklu večer u NBA ligi su, pored sjajnog Mirze Teletovića, obilježili i Stephen Curry, te James Harden.

Curry je bio nevjerovatan protiv Orlanda, ubacio je 51 poen uz osam asistencija i sedam skokova. MVP lige iz prošle sezone vodio je Golden State Warriorse to pobjede u ludoj utakmici (130:114).

Osim toga, Curry je postavio rekord pošto je u 128. uzastopnoj utakmici ubacio trojku. Ko zna kada će se ta serija prekinuti...

"Jeste li iznenađeni Curryjevom partijom? Ja uopće nisam. Kao da mu nešto možete", prokomentarisao je šuter Orlanda Evan Fournier nakon utakmice. Upravo Francuz je bio najbolji u Orlandu sa 20 poena.

Curry je treći put ove sezone prebacio pedesetku. Prvi je igrač koji je to uradio još od LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea u sezoni 2008/09.

Uključujući i predsezonu, Curry je vezao 149 utakmica sa ubačenom makar jednom trojkom. Zanimljivo, Curr je jučer od 51, 24 poena ubacio u trećoj dionici.

"Ovo je bila Stephova noća. Toliko puta nas je prevario. On briljira. Ne prestaje. Ne opušta i ne možete mu ama baš ništa. Uvijek isto", ističe trener Orlanda Scott Skiles.

A ludu noć iza sebe ima i James Harden, koji je ubacio 46 poena u 119:105 pobjedi Hosuton Rocketsa na gostovanju kod Portlanda. Lillard je kod domaćih ubacio 23 poena.

Zanimljivo je bilo u New Orleansu, gdje su Pelicansi sa 123:119 savladali Oklahomu City Thunder. Rusell Westbrook je ubacio 44 poena uz devet asistencija u neočekivanom porazu Gromova, dok je Durant dodao 32 poena uz 14 skokova. Anthony Davis je imao učinak od 30 poena kod domaćih.

Dodajmo da je Boston sa 112:107 savladao Milwaukee Buckse, dok je San Antonio u Utahu slavio protiv Jazza sa 96:87.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi