450.000 kondoma za učesnike Olimpijade u Riju

Tri puta više nego u Londonu

450.000 kondoma za učesnike Olimpijade u Riju

Endin Čaušević

Međunarodni olimpijski odbor saopštio je zanimljivu vijest za sve učesnike Olimpijskih igara u Riju ove godine.

Naime, sportistima na Olimpijskim igrama u Riju bit će podijeljeno 450.000 kondoma. To je tri puta više nego što je bio slučaj na prethodnoj Olimpijadi u Londonu 2012. godine. Iz Međunarodnog olimpijskog odbora su objasnili zašto će povećati broj kondoma.

Oni su poručili da će podijeliti po prvi put 100.000 ženskih kondoma, dok 350.000 ide muškarcima. Iz Međunarodnog olimpiskog odbora su poručili da im je bitno da 10.500 učesnika, ali i popratno osoblje prakticira siguran sex u Riju tokom trajanja Olimpijskih igara.

Prema računanju stranih medija svaki učesnik će dobiti oko 42 kondoma. Također, pretpostavlja se da se broj kondoma znatno povećao i zbog Zika virusa koji "hara" Brazilom. Zaštitu će svi moći uzeti u bolnici koja će biti smještena u Selu, kao i na automatima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi