55 zlatnih godina najboljih sorti

Crnogorska vinarija „13. Jul Plantaže“

55 zlatnih godina najboljih sorti

O. Lekić

Crnogorska vinarija „13. Jul Plantaže“ ove godine obilježava 55. jubilej postojanja i pravljenja nekih od najpoznatijih vina u regiji i šire.

Vinarija je ovu godišnjiicu u svečanoj atmosferi proslavila i u Sarajevu, u Hotelu Hills, predstavljajući vina premium kvalitete: bijelo, lagano vino Malvazija i Epohu, crveno vino nastalo miješanjem dvije čuvene francuske sorte - Cabernet Sauvignon i Merlot.

Kompanija „13. Jul Plantaže“ prenosi tradiciju crnogorskog vinogradarstva i vinarstva, praveći međurodno priznata vina koja nastaju od grožđa iz jednog od najvećih vinograda u Evropi, Ćemovskog polja.

Tokom svog postojanja, Plantaže su osvojile brojna priznanja na međunarodnim vinskim manifestacijama, a samo u 2017. godini su osvojile njih 30, među kojima se ističu: Decanter World Wine Awards, Asia Wine Awards, Mundus Vini, AWC Vienna i BIWC Sofia.

U ovoj godini, vinarija je također nagrađena sa više od 40 medalja, što ujedno predstavlja i najveći uspjeh u istoriji kompanije.
Tokom večeri, vinarija je podsjetila i na dvije etikete iz novije generacije, crveno vino Vladika i bijelo vino, Pro Anima Pinot Blanc.

Veselin Đurišić, direktor prodaje i marketinga, je sa zadovoljstvom istaknuo: „Sa nama je bio veliki broj prijatelja s kojima smo proslavili ovaj značajni jubilej Plantaža.

Okupili smo naše partnere i saradnike iz BiH i Sarajeva s kojima smo od srca željeli da podijelimo sretne trenutke. Iskreno se nadamo da će oni sa nama biti još dugi niz godina i da će nas sviju i dalje pratiti sreća, uspjeh i dobro zdravlje.“

Mnogobrojni gosti su uz kapljicu odličnih vina i priređeni muzički program uživali u domaćinskoj večeri koju su za njih u Sarajevu pripremile „13. Jul Plantaže“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi