Abidal u bolnici pronašao mladog prijatelja

Udružio se sa sinom od svog hirurga

Abidal u bolnici pronašao mladog prijatelja

E. Škorić

Barcelonin defanzivac Eric Abidal, koji se trenutno oporavlja od transplatacije jetre, u bolnici se sprijateljio sa sinom hirurga koji ga je operirao.

Španjolski sportski list Sport navodi kako Abidala u bolnici redovno posjećuje Juan Carlos Chencho, 20-godišnji sin dr. Valdecasasa.

Mladić, inače, boluje od Downovog sindroma, a zasad se, navodi Sport, on i Abidal odlično slažu.

Inače, Chencho je već imao priliku posjetiti Nou Camp, a u svlačionici katalonske momčadi susreo se sa Xavijem, Andresom Iniestom, Lionelom Messijem i Seydoum Keitom.

Podsjećamo da je Abidalu prošle godine otkriven tumor na jetri, a 10. aprila uspješno je izvršena transplatacija iste. Jetru mu je donirao rođak Gerard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.