Sasula je novinarki sve u lice: Hakimijeva supruga žestoko reagovala nakon pitanja o nošenju burke

Sasula je novinarki sve u lice: Hakimijeva supruga žestoko reagovala nakon pitanja o nošenju burke

A. Beganović

Hiba Abouk, španska glumica i supruga PSG-ovog fudbalera Achrafa Hakimija, još jednom je bijesno reagovala kada je u jednom intervjuu dobila pitanje vezano za nošenje burke.

Mnogo pažnje izazvala je Hibina reakcija u intervjuu koji je dala španskim medijima. Na postavljeno pitanje da li osnažuje nošenje hidžaba ona je odgovorila:

"To je osbona odluka. Svako će se znati nositi sa odlukom koju je donio".

No, novinarka koja je radila intervju nije se tu zaustavila, odnosno pitala je Hibu da li je nošenje burke ponižavajuće za žene. Odgovor koji je dobila sasvim sigurno nije očekivala.

"Lično, ne volim burku. Ali ako osoba želi da ju nosi, šta ćete učiniti? Ne mogu ulaziti u ono što čovjek želi ili što čovjeka čini sretnim. Ako je neko nosi zbog društvenog pritiska, onda mi se to čini kao kobno, no ako nije radi toga...Zapravo, zašto me pitaš za burku? Zato što se zovem Hiba Abouk? Zašto isto pitanje ne postavljate Clari Largo? Zašto? I ja sam Španjolka kao i Clara Largo. Uvijek je tako", istakla je supruga PSG-ovog fudbalera.

Novinarka joj je odgovorila da je pita zato što je na društvenim mrežama vodila polemiku oko pitanja hidžaba.

"Da, pričala sam o hidžabu, no pitanje o burki mi se čini kao kap koja preliva čašu. To je rasizam. Takvo pitanje sasvim sigurno ne biste postavili nekoj drugoj španjolskoj glumici. To me pitaš jer je moje ime arapskog porijekla", zaključila je Hiba.

Podsjetimo, prošle godine su Hiba i Abouk dobili sina kojem su dali ime Amine, a ovo nije prvi put da Hiba ovako reaguje na slična pitanja.

Top Komentari

Malmi_Suomi
E Hiba LEGENDO nek si joj sasula sve u facu. p. im m. rasistička!!! I jeste , tačno, pita te zato što si arapskog porijekla. Koja su to prekrivena rasistička goFna. Nosit ne nosit ? Osobna stvar!!
9 5
Jasminn
Bitno je da ja kao musko mogu ugraditi umjetne sise, nositi minic ili tange, zavezati zenu kao cuku i voditi cestom. ALI burku eeeeeee to ne smijemo!!!!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi