Abramovičeva jahta od 1,5 milijardi dolara

Ipak nije najveća na svijetu

Abramovičeva jahta od 1,5 milijardi dolara

M. Skaka

Chelsea je pod njegovim vodstvom postao jedan od najboljih klubova na svijetu, ali Roman Abramovič ne uživa samo u fudbalu. Ruski tajkun počastio se jahtom vrijednom nevjerovatnih 1,5 milijardi dolara. 

Brod se zove Eclipse i konstruisali su ga Blohm & Voss u Hamburgu dok je dizajn eksterijera i enterijera radila kuća Terence Disdale Design, a Abramoviču je isporučena krajem 2010. godine. 

Ovo je druga najveća privatna jahta na svijetu, dugačka 163,5 mitara, 17,3 metra kraća od od Azzama koji je porinut u aprilu 2013. godine, a vlasnik joj je Khalifa Al Nahyan predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvobitno, jahta je procjenjena na oko 500 miliona dolara, ali nakon finalnog opremanja cijena je podignuta na 1,12 milijarde, da bi do današnjeg dana dosegla 1,5 milijardi dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.