Adebayor se odrekao porodice, ali ima dobar razlog za to
Foto: EPA

Ispovijest napadača Basaksehira

Adebayor se odrekao porodice, ali ima dobar razlog za to

Napadač turskog Basaksehira Emmanuel Adebayor je u ekskluzivnom razgovoru za BBC progovorio o razlozima zbog kojih je prekinuo sve kontakte sa članovima svoje porodice.

Nekadašnji napadač Real Madrida, Arsenala, Manchester Cityja i Tottenhama se porodice odrekao još prije dvije godine, a sada je priznao da se nimalo ne kaje zbog svog poteza.

"Bilo mi je teško kada sam donio tu odluku, ali ne kajem se i sada vidim da sam postupio onako kako treba. Izašao sam s tim razlozima u javnost, iako mnogi kažu da sam privatne stvari trebao zadržati za sebe. Ali, moj pokojni brat je poslao zvanično pismo Real Madridu ispred porodice Adebayor u kojem je pisalo da me klub ne treba zadržati. Svim srcem sam želio ostati u Real Madridu i možda to pismo nije bilo presudno. Ne kažem da me Real zbog njega nije zadržao, ali ako je i 10 posto uticalo na tu odluku, mnogo je", započeo je Adebayor, koji je potom nastavio:

"Moja majka me optuživala da joj nikada nisam dao ni 200 dolara, a ja sam kupovao kuće i automobile ljudima koje uopšte nisam poznavao i zbog toga ona nema pravo da me proziva na taj način. Danas sam druga osoba i na život gledam na drugi način. Hvala mojoj majci što mi je omogućila da budem to što jesam, ali ne kajem se što više nismo u kontaktu. Sa porodicom se nikada ne čujem, ali zato imam prijatelje. Neke stvari su me sputavale da svoj posao radim onako kako treba, ali šta je, tu je".

"Porodica me nikada nije zvala kada sam bio povrijeđen, ali su me zato uvijek zvali kada im nešto treba. Brinuli su se o mojim finansijama i mom računu, a ne o meni. Zanimao ih je samo moj novac", zaključio je napadač iz Toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi