U školi skupljali za sendviče i vjerovali u ljubav: Sada s djecom proslavili svjetsku titulu

Možda dobijemo i novi film prema istinitom scenariju

U školi skupljali za sendviče i vjerovali u ljubav: Sada s djecom proslavili svjetsku titulu

Haris Zilić

Ponekad se čini da su priče fudbalera filmske jer dosta poznatih fudbalskih zvijezda ima skoro pa slične životne puteve. Ali jedna se izdvaja u cijelom tom udžbeniku.

Priča gdje je sve počelo školskim simpatijama, a onda je jaka ljubav vodila i krojila velike životne snove.

Upravo je Argentina svjedok priče koja će sigurno biti za mnoge dobar motiv za snimanje filma.

Djevojke i supruge argentinskih fudbalera bile su u centru pažnje, ali jedna djevojka se nekako izdvojila iz te grupe. Riječ je o Lindi Raff.

U pitanju je supruga Alejandra Papu Gomeza, a njihova životna priča je nevjerovatna.

Linda i Papu su se upoznali na početku srednje škole, 2004. godine, i tada su se počele javljati prve simpatije, koje će kasnije prerasti u jednu veliku ljubav, koja će biti životno oružje da uspiju u svojim snovima.

Oglasi

Gomez se prisjetio jedne fotografije iz 2006. godine gdje on i Linda jedu sendvič za koji su jedva skupili novac. Linda je sanjala da bude dizajenrica, Alejandro je sanjao da bude vrhunski fudbaler i nisu odustajali od svojih snova.

Vođeni jakim emocijama, iskrenom ljubavlju, dosanjali su svoje snove.

Alejandro je 2009. godine uspio da se probije do Italije gdje je zaradio prvi ozbiljan fudbalski novac, kasnije je igrao u Ukrajini nakon čega kreće velika karijere odlaskom u Atalantu. Danas je član Seville i standardan reprezentativac Argentine s kojom je postao prvak svijeta. 

Dok je Alejandro gradio fudbalsku karijeru, Linda je paralelno završavala fakultet za modni dizajn.

Oglasi

U međuvremenu njihova ljubav je prerasla u brak u kojem su dobili troje djece Bautistu (9), Coti (6) i Milu (3).

Linda je postala uspješna modna dizajnerica i lansirala je svoj brend kupaćih kostima, a Alejandro Papu Gomez je u Atalanti postao jedan od najboljih igrača u Seriji A. U Bergamu su otvorili i svoj restoran, a novac ih nije pokvario.

Linda i Alejandro vrlo dobro znaju vrijednost sendviča kojeg su jeli kao srednjoškolci, a i samo ponašanje Linde Raff dovoljno govori. Porodična, uspješna žena, majka i daleko od javnosti.

Mogu kupiti šta požele, da imaju šta požele, ali na zemlji su jer znaju kako je sve počelo. Naglasili su da će i svoju djecu odgajati u jednostavnom stilu.

Od senvdiča do ostvarenih snova i skladnog porodičnog života. Linda i Alejandro sada u svom domu u Argentni u društvu svoje dječice slave titulu prvaka svijeta koju je Papu Gomez osvojio zajedno sa svojim saigračima.

"Kada god pojedemo skupu hranu ili sjednemo u restoran, uvijek ću se sjećati školskog sendviča kada smo brojali novac da kupimo i podijelimo", rekao je jednom prilikom fudbaler Seville.

Život i sudbina su nevjerovatni, ova argentinska priča je čvrsti dokaz za to.

Top Komentari

malezija
Zar nisu ovakve priče ljepše od otrcanih o novoj avanturi Wände i sličnih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi