Najljepša sportistkinja u državi postala šampionka, no emocije su nekad jače: "Plakala je satima"

Alexandra Predescu na vrhu

Najljepša sportistkinja u državi postala šampionka, no emocije su nekad jače: "Plakala je satima"

Eldar Ganibegović

Aleksandra Predesku smatra se najljepšom sportiskinjom u Rumuniji. Sada je postala prvak u svom sportu, nakon čega nije mogla sakriti emocije i plakala je satima.

Aleksandra Predesku (24), registrovana u CSA Steaua, osvojila je u subotu titulu individualne državne prvakinje u mačevanju, nakon što je u finalu u subotu u Satu Mareu savladala Bjanku Beneu (CSM Oradea) sa 15:6.

Greta Veres (CSA Steaua) i Ana Tomsa (CS Satu Mare) plasirale su se na treću stepenicu postolja. U polufinalu je Predesku pobijedila Vereš s 11:10, a Benea Tomšu s 15:7.

Na takmičenju je učestvovalo 45 mačevalaca iz 11 klubova. Ekipno mačevanje za žene na programu je u nedjelju.

Ko je Alexandra Predescu?

Rođena 15. septembra 1999. godine u Bukureštu, Aleksandra Predesku počela je da se bavi mačevanjem s devet godina, pod vodstvom trenerkinje Aline Ciuculescu, u klubu Stesial.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CwKUq8tIgaW/[/instagram]

Oglasi

"U oktobru 2008. godine mršava devojčica je došla u teretanu sa svojom mamom i rekla da želi da se bavi mačevanjem. Na prvom treningu sam je razočarala, jer sam radila fizičke treninge", rekla je Alina Ciuculescu.

"Željela sam da vježbam, da potrošim energiju", dodala je na to Aleksandra Predescu. 

Iako je u početku radila s folijom, trener joj je stavio i mač u ruku. "Mislio je da će me odvesti do najviše stepenice podijuma", istakla Aleksandra, prenosi sportrevolution.ro.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CwVSlL4oHAD/[/instagram]

"Trebalo je neko vrijeme da se sve slegne, ali rezultati će se pokazati. U junu 2010. Aleksandra Prodesku je učestvovala na prvom velikom takmičenju, državnom prvenstvu za djecu. Zauzela je 6. mjesto u floretu U11, ali u mačevanju nije ušla u finale. Plakala je satima, ali sam osjetio da imam buduću šampionku", rekao je trener. 

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi