"Hoću najbolje hotele, najbolja auta, najbolje zabave i završim pored djevojke koja šmrče kokain"

Nekada veliki talenat otvorio dušu

"Hoću najbolje hotele, najbolja auta, najbolje zabave i završim pored djevojke koja šmrče kokain"

Admin Čaušević

Mogao je biti najbolji na svijetu, ali to nikad nije ostvario. Razloga za to je mnogo.

Alexandre Pato je imao nekoliko prilika da postane najbolji brazilski fudbaler, ali se nikada nije prilagodio evropskom fudbalu.

Brazilac sada igra u SAD-u i daleko je od pritiska kakav se zahtjeva u Evropi. Nastupa za Orlando gdje se osjeća cijenjenim i voljenim od saigrača i navijača.

Pato je u razgovoru za The Players Tribune otvorio dušu i govorio brojnim anegdotama kroz koje je prošao u svoje 32 godine života.

"Na mnoga pitanja sam trebao odgovoriti ranije. Dosta je bilo glasina pogotovo u Milanu. Previše sam išao na zabave. Živio sam u svijetu fantazije, ali kada sam želio da pričam govorili su mi da se fokusiram na fudbal. Bio sam premlad da se ne slažem s njima."

"Kada imate 11 godina niste spremni da napustite dom. Idete okolo i ganjate snove, ali ste sami i vrlo je lako izgubiti se. Bog mi je dao talenat, nisam ni igrao na velikom terenu dok nisam napunio 10 godina jer je futsal bio zabavniji."

Oglasi

Na probi sa Internacionalom Pato je završio u jeftinom hotelu namijenjenom za seks jer nije imao novca pošto mu majka nije mogla raditi zbog problema s leđima, a otacj je morao da zarađuje kako bi prehranio još dvoje djece.

"Sine, ovo je jedino mjesto koje možemo priuštiti", rekao mu je tada otac.

"Ljudi su imali seks dok gledaju u stadion Internacionala. Još se šalim s ocem oko toga. Da sam to uradio danas, završio bih u zatvoru."

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcAnFCMO4Zc/[/instagram]

Nakon toga je uslijedio transfer u Milan gdje je za djevojku imao Barbaru, kćerku ni manje ni više nego klupskog šefa Silvija Berlusconija, poslije toga je igrao i za Villarreal.

Oglasi

"Odlaskom iz Villarreala sam raskinuo s djevojkom. Otišao sam u Kinu, a nakon Kine sam još uvijek bio bez djevojke i otišao sam krivim putem."

"Odem u Los Angeles, hoću najbolji hotel, najbolje automobile, najbolje zabave. Završim na mjestu gdje djevojka pored mene šmrče kokain. Onda sam se pitao šta radim na ovakvom mjestu."

"Nakon togo sam otišao u Brazil poslao poruku svojoj staroj prijateljici Rebeci. Pitao sam je želi li da se družimo. Popili smo kafu i shvatio sam da je to ono što želim."

Pato se u međuvremenu oženio sa Rebecom te se okrenuo vjeri, potpuno je sredio svoj život i sada prolazi kroz drugu mladost.

Top Komentari

MKB10F16
Pato je to
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi