Alexis Sanchez osuđen: "Lakši" za 1.6 miliona eura, ali izbjegao 16 mjeseci zatvora

Problemi sa zakonom za Čileanca

Alexis Sanchez osuđen: "Lakši" za 1.6 miliona eura, ali izbjegao 16 mjeseci zatvora

Fudbaler Manchester Uniteda Alexis Sanchez je osuđen na uvjetnu kaznu u trajanju od 16 mjeseci, te će izbjeći odlazak u zatvor, ukoliko ne ponovi prekršaj, iako je prevario španske vlasti za oko milion eura.

Naime, prema navodima španskog Sporta, Sanchez se putem video linka javio na sudsko ročište u Španiji, na kojem se izjasnio krivim za prikrivanje zarade od svojih prava na "imidž" (fotografije, snimci...) u vrijeme kada je nastupao za Barcelonu.

Čilenacu je suđeno za dva različita slučaja prikrivanja zarade i izbjegavanja plaćanja poreza koja su se desila u periodu od 2012. do 2013. godine, a zaključeno je da je ukupno utajio milion eura poreza.

Njemu je za oba prekršaja izrečeno po osam mjeseci zatvora, ali je ta odluka preinačena u 16 mjeseci uslovne kazne.

Sanchez je otplatio dug od milion eura uz kamate, ali je morao platiti i dodatnih, skoro, 600.000 eura kazne.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti