Alexis Sanchez pomogao svom narodu

Poslao dva kamiona proizvoda

Alexis Sanchez pomogao svom narodu

Edmir Škorić

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez poslao je pomoć rodnom gradu Tocopilla.

Osim što je vrhunski nogometaš, Sanchez je nedvojbeno i dobar čovjek. Pokazao je to tako što je poslao pomoć za ljude iz svog kraja.

On je, naime, platio pošiljku dva kamiona hrane, vode i drugih namirnica za Tocopillu. Njegov rodni kraj, smješten u pokrajini Antofagasta, pogođen je olujama i poplavma i to samo osam godina nakon što je 27.000 stanovnika ostalo bez krova nad glavm u ovom dijelu zemlje.

"Alexis nije zaboravio svoju zemlju i to je razlog zašto je odlučio da nam pošalje pomoć," kazao je gradonačelnik  Fernando San Roman za čileanski list La Tercera.

"Govorio nam je kako želi da pomogne narodu Tocopille i mi smo na početku razgovorali o flaširanoj vodi, nekim osnovnim proizvodima za prvu pomoć i odjeći, ali on je na sve mislio", dodao je San Roman.

Sanchez je u Čileu boravio ljetos kada je osvojio Copa Americu sa reprezentacijom, a sada je u Londonu i odigrao je već dvije prvenstvene utakmice s Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.