Alfa Romeo našla zamjenu MiTo-u
Alfa Romeo MiTo

Izostalo predstavljanje novog modela

Alfa Romeo našla zamjenu MiTo-u

Iako se očekivalo da će Alfa Romeo na Frankfurtskom štandu predstaviti 240 ks snažnu GTA izvedbu modela MiTo, ta premijera će ipak izostati, ali Italijani su se odlučili ''iskupiti'' predstavljanjem Quadrifoglio Verde modela.

MiTo QV pogonjen je novim 1.4L Multi Air turbobenzincem Fiat grupe koji za ovu prigodu razvija 170 ks, odnosno 15 ks više nego do sada najjača ''sport'' verzija MiTa. Ta snaga dovoljna je za ubrzanje do stotke u 7.2 sekunde, a tako pogonjen MiTo prosječno troši 4,8 litara uz CO2 emisiju od 139 g/km.

Quadrifoglio Verde izvedba opremljena je dinamičkim ovjesom razvijenim u suradnji s Magneti Marellijem. U sustav su ugrađeni akcelometrijski senzori i kontrolna jedinica sa sučeljem za tri različita načina vožnje; Normal, All Weather i Dynamic.

Da bi se dobilo dodatno sportskog štiha, MiTo QV serijski se isporučuje sa 17 inčnim naplatcima prevučenim slojem titana, koji je također upotrebljen i na okvirima stražnjih lampi te retrovizorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.