Allardyce kritikova Van Gaala: A, gdje je vino?

Žali što nije nastavio Fergusonovu tradiciju

Allardyce kritikova Van Gaala: A, gdje je vino?

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Premiershipa Manchester United je na Old Traffordu savladao West Ham, čiji se menadžer Sem Allardyce nakon meča požalio otočkim novinarima na njegovog kolegu sa suprotne strane Louisa van Gaala.

Menadžer West Hama je par dana nakon poraza na Old Traffordu kritikovao Van Gaala jer nije nastavio tradiciju Alexa Fergusona. Naime, škotski stručnjak je tradicionalno nakon susreta u svoju kancelariju primao menadžere protivničkih ekipa i častio ih najboljim vinom.

"Nakon meča sam otišao do mjesta gdje sam sa Alexom pio vino. To je bila fenomenalna tradicija, šteta što je Van Gaal nije nastavio. Bilo je lijepo, Old Trafford su rijetki osvajali, no bar smo svi nakon susreta pili vino sa velikim Fergusonom i pričali o mnogim stvarima", izjavio je Allardyce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.