Američki kapiten o Trumpu: Sramota me nakon svega!

Michael Bradley razočaran

Američki kapiten o Trumpu: Sramota me nakon svega!

Midhat Šljivak

Potez američkog predsjednika Donalda Trumpa da zabrani ulazak u zemlju muslimanima iz sedam zemalja izazvao je ogromne reakcije.

Naravno, ni američki sportisti nisu bili pošteđeni potanja o tom potezu, pa je kapiten fudbalske reprezentacije ove zemlje Michael Bradley dao svoje mišljenje o svemu.

"Iskreno vjerujem da su SAD zemlja koja je uvijek otvorena za sve ljude širom svijeta, koja im nudi šansu za bolji život, šansu koju inače ne bi imali. Ova odluka je razočaravajuća i veoma opasna. Kao ponosan Amerikanac, nadam se da ćemo naći način da idemo naprijed i da nađemo način da budemo sigurni, ali i da ne izgubimo stvari koje ovu zemlju čine velikom", rekao je Bradley, nakon čega su stigle osude kako je previše blag prema novom predsjedniku.

Zbog toga se ponovo oglasio na društvenim mrežama.

"Uhvaćen sam nespreman. Dobio sam to pitanje, a nije prijatno dati odgovor kada nisi imao priliku da sve razjasniš. Vjerujem u to što sam rekao, iako sam bio mekan. Izostavio sam dio u kojem sam rekao koliko sam bio razočaran kada je Trump izabran. Nadao sam se da će neko drugi voditi zemlju", istakao je Bradley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi