Jučer poniženje, danas nesreća: Ukrajinici se naslađuju sa najvećim izdajnikom

Anatoly Tymoshchuk nije ni stigao na trening

Jučer poniženje, danas nesreća: Ukrajinici se naslađuju sa najvećim izdajnikom

Admin Čaušević

Mnogi Ukrajinci Anatolya Tymoshchuka smatraju najvećim izdajnikom svog naroda.

Otkako je počela invazija Rusije na Ukrajinu Tymoshchuk se odlučio za tišinu, nešto što mu u njegovoj (dosadašnjoj) zemlji nisu oprostili.

FS Ukrajine je nekada odličnom veznjaku oduzeo sva priznanja, a izbrisan je iz registra igrača koji su nastupali za nacionalni tim te zemlje.

Novo poniženje je doživio u utorak kada mu je vlast u njegovom rodnom gardu Lutsku oduzela titulu počasnog građanina. Ta odluka je donesena jednoglasno.

Danas iz Rusije stižu i vijesti o sabraćajnoj nesreći koju je doživio Tymoshchuk kada je krenuo na trening Zenita gdje je angažovan u stručnom štabu.

Prema izvještajima ruskih medija u nesreći nije niko ozbiljnije povrijeđen, a u Ukrajini su ovu informaciju dočekali s oduševljenjem.

Mnogi ukrajinski mediji se naslađuju sa Tymoshchukovom nesrećom i naglašavaju na dobro poznatu frazu da je "karma bila u akciji".

U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je Tymoshchuk za Shaktar, Zenit, Bayern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bayernu s kojim je osvojio Ligu prvaka i tri naslova Bundeslige. Sa Zenitom je dva puta bio prvak Rusije, a sa Šahtarom tri puta prvak Ukrajine.

Ima impresivnu karijeru iza sebe, položio je sve ispite, osim jednog, možda i najvažnijeg ispita - onog koji odlučuje da li je neko čovjek ili nije.

Top Komentari

Milos1312
Eto vi ce te odlucivati ko je covjek a ko ne
4 2
Sanska_Prangija
Profesionalac lik, prica samo o onome o cemu ima pojma. Sto da se mjesa u politiku koja nikome ionako nije jasna. Sta mi znamo sta se stvarno desava
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti