Ancelotti fašističkim pokličem stao u odbranu Sacchija

Nepromišljen potez

Ancelotti fašističkim pokličem stao u odbranu Sacchija

O. Lekić

Italijanski fudbalski stručnjak, Arrigo Sacchi, izazvao je skandal izjavivši da u italijanskom fudbalu igra previše tamnoputih igrača.

Zbog ove izjave Sacchi se našao na udaru svjetske javnosti, a u njegovu odbranu, ali na nedoličan način, stao je trener Reala, Carlo Ancelotti.

"Mnogo neprijatelja, velika čast", u jednoj televiziskoj emisiji je izjavio Ancelotti, a upravo ovu rečenicu je često koristio Benito Musollini, čovjek koji je u Drugom svjetskom ratu bio saveznik Adolfa Hitlera.

Trener Reala se kasnije pokušao opravdati navodeći da on tu rečenicu ne veže za Musollinija, nego za slavnog rimskog Imperatora, Julija Cezera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.