Bivši svjetski prvak bankrotirao i čistio toalete, sada stigao u BiH i pokrenuo posao
Foto: Cenzura.ba

Otvorio firmu

Bivši svjetski prvak bankrotirao i čistio toalete, sada stigao u BiH i pokrenuo posao

A. Čaušević

Mnogo je poznatih fudbalera koji nisu znali da vode računa o svom novcu pa su se doveli u situaciju da bankrotiraju. 

Andreas Brehme je svojevremeno bio jedan od najboljih bekova svijeta, a sa reprezentacijom Njemačke je 1990. godine postao i prvak svijeta.

Brehme je tokom karijere između ostalih nastupao za Kaiserslaturen, Bayern i Inter uz osvojenih nekoliko prestižnih trofeja kao što su titule prvaka Njemačke i Italije.

Andreas BREHME in big game against the Netherlands (1986) - YouTube

Svojim golom je u finalu donio Nijemcima titulu prvaka svijeta, ali nakon što je okončao fudbalsku karijeru i počeo se baviti trenerskim poslom za njega su počeli problemi.

Prije osam godina je proglasio i bankrot jer nije bio u stanju da izmiruje svoje dugove, poslije čega je počeo raditi u kompaniji koja se bavi čišćenjem toaleta.

Izgleda da je Brehme u međuvremnu opet stao na noge pošto je danas stigao u Bosnu i Hercegovinu tačnije u Bihać gdje je otvorio ozvaničio otvaranje jedne kompanije koja se bavi psihološkom provjerom lica.

U firmi će se uglavnom provjeravati lica koja iz raznoraznih razloga u Njemačkoj ostanu bez vozačke dozvole prilikom čega će morati dokazivati sposobnosti za povrat dozvole ili njeno trajeno oduzimanje.

May be an image of 4 people, people standing and outdoors

Na otvaranju kompanije bio je prisutan i potpredsjednik Saveza Irfan Durić, a najavljeno je da će Brehme u srijedu posjetiti NK Jedinstvo i stadion Pod Borićima.

Top Komentari

enko
Duric se prvi prihavio za psiholosku pomoc,slijedi Vico i ostali clanovi IO.,zatim sudijski komitet itd.
9 1
Major
U Njemačkoj ostane bez vozačke a u BiH provjeru vrste. Gluplje objave nevido. Nek pisac pojasni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi